Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Üzüm


Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.


ÜZÜM


İÇİNDE BULUNAN MADDELER:
Çoğu su olmak üzere üzüm, şekeri, acide tartrique, malique asidi, ozotlu maddeler, mineraller, serbest asidler, ta­nen, yağ ve reçine maddeleri bulunur. Külleri içinde potas­yum, manganez, sodyum, klor, silis, fosfor asidi, iyod ve ar­senik.
Üzüm vitaminlerden de zengindir; A, B1, B2 ve C vita­minleri boldur. Bir kilo üzüm içinde 120-150 gram üzüm ve meyve şekeri bulunur ve vücut tarafından çabuk emilirler. Ayrıca siyah üzümün içinde renkli bir madde bulunur ki bu da ayrıca vücut için bir toniktir. Üzüm şekeri normal kanın bir, parçasıdır. Vücut rafine şeker dediğimiz fabrikaların yaptığı şekeri üzüm şekerine çevirmek için karaciğerin çok çalışması ve vücudun bir enerji sarfetmesi gerekir,
VASIFLAR
Hazmı kolaylaştırır. Sinir ve kaslara kuvvet verir, vücudu mineralize eder, vücuttan toksinleri atar, safra söktürür, bol idrar verir, karaciğeri uyarır ve şişmesini önler, yumuşatıcıdır ve nihayet dıştan kullanıldığı zaman cildi gençleştirir. Her sa­bah aç karnına 20 adet kuru üzüm yiyenlerde hazımsızlık gö­rülmez.
NERELERDE KULLANILIR:
Kansızlıkta, hastalıktan sonra nekahet hallerinde, gebe­likte,zavıf ve yorgun olanlarda, ateşli hastalıklarda, karaciğer şişmesinde, romatizmada, şişmanlıkta, böbrek hastalıklarında, ödemli hastalıklarda, zehirlenmelerde, tansiyon yüksekliğinde, hazımsızlıkta, kabızlıkta ve nihayet cilt hastalıklarında kulla­nılır…
İçten Kullanılışı:
Üzümü yemeden önce bol su ile yıkamalıdır. Çünkü ev­velce atılan köktaşı kalıntıları mevcut olabileceğinden zehir­lenme ihtimalini düşünmelidir. Üzüm kürlerinde günde 1-2 kilo üzüm yemelidir. Anjini olanlar, ateşi olanlarla, kanaması ve diş etleri iltihaplı olanlar bol koruk suyu içmelidirler. Üzüm suyu ise çok yumuşatıcıdır ve idrarın bol gelmesine sebep olur. Kuru üzüm de yaş üzümün ayni hassalarına sahiptir.
Dıştan kullanılışı:
Üzüm suyu bir parça pamuk yardımıyla yüze sürülürse on dakika bir süre kurutulmaya terk edildikten sonra bir parça ılık suya karbonat atılır ve bu su ile yıkanır.
Şifalı Bitkiler
0 Komentar untuk "Üzüm"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top