Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Tuz

Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.

TUZ


Tuz ‘ sodyum klorürdür. Hayat için elzemdir, eksikliğinde kan hacmi ve basıncı azalır, kas krampları, baş dönmesi, bayılma ve bazen konfüzyon belirir.

Tuz, Tuzun Faydaları Yararları Kuıllanılışı Özellikleri Nerelerde Kullanılır
Vücutta tuzun yokluğu dilde kuruma, uykusuzluk, halsizlik, uyuşukluk, huysuzluk, asabiyet hep tuzun yokluğundan ileri gelir.
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen: Tuz yenildiğinde vücuttaki yelleri dağıtır, iltihapları kurutur, donmuş kalıntıları eritir. Balla bir miktar tuz yenirse balgamı ‘çıkarır. Fazla miktarda yenirse kusturur. Mideyi temizler. Hz. Ali (R.A) yemeğe tuzla başlayan kimseden “Allahü Teala yetmiş türlü belayı giderir”, buyurmuştur.
Guatrda iyotlu tuz yemek faydalıdır. Bir insanın günlük tuz ihtiyacı 4,5 gr dır.
Haricen: Tuzlu su banyoları vücudu güçlendirir. Kış günleri soğuktan müteessir olmamak için 2 kilo kaynar suya, 500 gr tuz konulur, eritilir, ılık halde banyo yapılır.
Diş inmesinde, diş eti rahatsızlıklarında bol tuzlu su kaynatılır, ılık olarak ağız çalkalanır. Aynı su ile gargara yapıldığında boğazdaki yapışkan balgamı çıkarır. Boğazı temizler. Bu su içilirse midede olan safrayı çıkarır, safranın sebep olduğu mide bulantısını ve baş dönmesini geçirir.
Boğazdaki yapışık balgamı temizlemek için 1 bardak ılık suya, biraz çokça tuz konup eritilir. Bu su ile gargara yapılır, çok etkilidir. Birkaç gün içinde boğazı temizler. Denenmiştir.
Diş inmesinde tuz suda eritilir, ağızda biraz bekletilir, yaralar tuz ve sirke ile yıkanırsa çok iyi olur. Yağ bezelerini eritmek için, su, tuz, karbonat aynı nisbette kaynatılıp eritilir. İçerisine 1 bez batırılır. Bezenin üzerine kompres yapılır ve tahammül edilecek kadar beze yavaş yavaş ovulur. 3-5 defa tekrarlanır.
Gebelik, sara, kalp, böbrek hastalığı olanlar tuzu az yemelidirler. Tuz romatizmayı azdırır, çok defa mafsallarda biriken tuzlu su tuzun fazla alınmasında hasıl olur. Fazla tuz doğumu zorlaştırır, hamileler bilhassa son 3 ay içerisinde tuz yememeye dikkat etmelidir. Hamilelik böbreklerin faaliyetini zaten güçleştirmiş vaziyette olduğundan alınan tuzu atamayacağı için dokular aynı sebepten şişer, doğumun güç olmasına sebep olur. Fazla tuz karaciğer içinde zararlıdır, kalp hastalıklarına ise hiç yaramaz. Zayıflamak için çalışanlar tuzu az yemelidirler.
Şifalı Bitkiler
0 Komentar untuk "Tuz"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top