Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Teke Dikeni, Tavşancıl Otu, Tavşan Memesi Kökü

Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.


TAVŞAN MEMESİ KÖKÜ – RUSCUS ACULEATUS


Diğer İsimleri: Dişi Kuşkonmaz, Enir, Yaban Mersini
Kullanılan Kısımları : Kök ve dalları
Kullanıldığı Yerler:

Tavşancıl Otu Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri
Dahilen Kullanılışı: Toplar ve kılcal damar hastalıklarında, damar daraltıcı, mikrop öldürücü, mafsal ağrıları, ayak ağrısı, bacak krampları, gut’ta, basurda, menapozda, ödemde, bacak ödeminde, varis, flebit, sarılık, toplar damar yangısı, taş ve kum dökücü, iştah açıcı, idrar artırıcı, ateş düşürücü ve terletici olarak kullanılır, lenf bezleri iltihabında, damar tıkanıklığında, dolaşım bozukluklarında faydalıdır.
Kullanılışı: 1 bardak suya, 4-10 gr kök veya dallarından konur 5-10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir. Çok acı olduğu için balla tatlandırılmalıdır, başka bir tatlandırıcı ile de içilebilir.

AT DİLİ – RUSCUS HYPOGLOSSUM


Diğer İsimleri: Yalova Mercanı Kökleri tavşan memesi kökü ile aynı maksatlarla kullanılır.


TAVŞANCIL OTU – HERACLEUM SPHONDYLİUM


Kullanılan Kısımları : Kök, yaprak, meyve
Kurutma Şekli: Güneşte kurutulur.
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Yüksek tansiyonda, tansiyonu ayarlayıcı, aybaşı rahatsızlıkları, sindirim bozukluğunda hazmettirici, sarada, cinsi soğukluk ve güçsüzlükte, cinsi arzuyu artırıcı, uyarıcı, dürtücü, ishal kesici ve dizanteriye karşı kullanılır, teskin edici, idrar söktürücü, solucan düşürücü, damar tıkanıklıklarında faydalıdır.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 5 gr ufalanmış bitki, yaprak, kök, tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir. 10 gün ara verilir ve tekrar devam edilir.
Haricen Kullanılışı: Ödem, tümör (ur), çıban, sivilce, yaralarda. 1 bardak suya, 10 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, suyu ile masaj ve yıkama yapılır.


TEKE DİKENİ – LYCİUM EUROPAEUM


Diğer İsimleri: Sincan Dikeni
Kullanılan Kısımları : Tohumu, yaprakları Tohumu müshil, idrar artırıcı ve yatıştırıcı olarak kullanılır
Yaprakları: spazm çözücü, balgam söktürücü, prostat büyümesi, ağrılı adet görmelerde tentüründen günde 3 defa 40- 60 damla kullanılır.


Get Your EV Rider Caddy Super Compact Lightweight Scooter at ActiveForever.com


Şifalı Bitkiler
0 Komentar untuk "Teke Dikeni, Tavşancıl Otu, Tavşan Memesi Kökü"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top