Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Taşkıran Otu, Tatula Otu Yaprağı

Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.


TAŞKIRAN OTU – SXİFRAGA PANİCULATA


Kullanılan Kısımları : Bitkinin tümü
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: İshal kesici, idrar artırıcı, taşları eritici, safranın vücuttan atılmasını sağlayıcı, karaciğer ve dalakta biriken kanı temizleyici. …

Tatula Otu Yaprağı Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri
Kullanılışı: 1 bardak suya, 15-20 gr bitki konur, 10 dk kaynatılır, günde 3 bardak içilir.


TATULA YAPRAĞI – DATURASTRAMONİUM


Diğer İsimleri: Abızambak, Boru Çiçeği, Şeytan Elması, Büyü Otu
Kullanılan Kısımları: Yaprakları
Toplama Zamanı : Çiçek açma zamanı
Kurutma Şekli: Gölgede
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Yaşlılıkta, nevraljide, sinir sistemini yatıştırıcı, solunum yolu hastalıklarında, antispazmotik ve antiallerjiktir, boğmaca, astım ve parkinson sendromunda kullanılır, iyi bir uyuşturucudur.
Kullanılışı: Günde 0.25-1 gr toz halinde (doktor kontrolü altında), hülasa halinde günde 0.10 gr içilir. Bitki tümüyle zehirlidir dahilen kullanılması tavsiye edilmez.
Haricen Kullanılışı: Spazm çözücü etkisinden dolayı astım, öksürük ve kramplara karşı kullanılır.
Kullanılışı: Sigara gibi sarılıp içilmek sureti ile veya ateş üzerine atılarak tütsü şeklinde.
Tatula suyunun sinüzitte faydalı olduğu tesbit edilmiştir. Çekirdekleri çıkarılarak suyu çıkarılan tatulanın suyundan bir kaç damla buruna damlatılır biraz bekledikten sonra baş öne eğilerek iltihabın akması temin edilir.
AĞRI KESİCİ OLARAK: 1 bardak suya, 2-10 gr bitki konur, 5-10 dk kaynatılır, ağrıyan uzuvlara bununla masaj yapılır. Bitki zeytinyağı içerisinde bir kaç gün bekletilir, elde edilen yağla ağrıyan yerlere masaj yapılır. Göz kamaşmasında tohumu yakılır tütsülenilir. Ağaç tatulası (datura arborea), tüylü tatula (datura innoxia), boru çiçeği (datura metel) Cinsleri de aynı maksatlarla kullanılır.


BORU ÇİÇEĞİ – DATURA METEL


Tatulanın dikensizidir.
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: İyi bir spazm çözücü ve astımı giderici etkisi vardır, krampları çözer, öksürükte faydalıdır. Yapraklarından veya çiçeklerinden hazırlanan sigarası nefes darlığına karşı içilir.
Kullanılışı: Hülasasından günde 0.10 gr, toz halinde 0.60 gr kullanılır.



Get Your EV Rider Caddy Super Compact Lightweight Scooter at ActiveForever.com



Şifalı Bitkiler
0 Komentar untuk "Taşkıran Otu, Tatula Otu Yaprağı"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top