Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Şakayık Otu Kökü, Şalba Otu



Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.



ŞAKAYIK KÖKÜ – PAEONİA MASCULA


Diğer İsimleri: Ayı Gülü, Bocur, Eşek Gülü
Kullanılan Kısımları: Kökü

Şakayık, Şakayık Bitkisi Otu Gülü Çiçeği Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri
Dahilen Kullanılışı: Rahim kaslarını kasıcı, nikriste ve sarılıkta faydalıdır, mide ve bağırsakta olan tutuklukları açar, ciğer ve böbrekleri temizler, yatıştırıcı ve ishal kesici özelliklere sahiptir. Sar’a nöbetlerinde ve öksürükte kullanılır. Aybaşını söktürür. Krampları giderir. Zatülcempte faydalıdır, çiçeği ağızda çiğnenirse baştan balgamı söker.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr doğranmış şakayık kökü konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Haricen Kullanılışı: Mecnun ve saralıya bitkinin tohumu ile tütsü yapılması veya kökünün hastanın boynuna asılmasının hastalığa faydalı olduğu eski tıp kitaplarında kayıtlıdır.
Variste, kaynatılan suyu ile hastalıklı bölge yıkanır. Çiçeği cevizin yeşil kabuğu ile ezilir kıllara sürülürse kılları simsiyah eder, temreğiye sürülürse temreğiyi giderir.

ŞAKAYIK – LYCHNİS CORONARİA
Diğer İsimleri : Gelincik Çiçeği
Kullanılan Kısımları: Çiçeği Diğer şakayık ve gelincik çiçekleri ile hiçbir yakınlığı yoktur. Kendisi de hindi ve mekki olmak üzere iki çeşittir.
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Kanamaları, durdurur, mide bozukluklarına, mesane iltihabına, vereme, kan tükürmeye, dalak hastalıkları, sarılık ve öksürüğü faydalıdır.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 8 gr çiçek konur, 10 dk bekletilip içilir.
Haricen Kullanılışı: Haşlanan suyu ile gözler yıkanırsa gözlere parlaklık verir. Gözdeki kızarıklığı giderir.
1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, bu su ile gargara yapılırsa boğaz ağrılarım geçirir. Burun kanamalarını dindirir. Haşlanan suyu ile lavman yapılırsa ishali keser, bağırsak yaralarına iyi gelir.
Mekki çeşidi lapa halinde urlara konulduğunda iyi gelir, hindi çeşidi saç çıkarmaya yarar. Tedavide hindi çeşidi daha etkilidir.

ŞALBA – PHİLOMİSARMENİACA
Diğer İsimleri: Ballık Otu, Çalba

DAĞ ÇAYLARI FAMİLYASINDAN
Uyarıcı ve göz tansiyonunu tedavi edici olarak kullanılır. Göz kör olmuşsa bile gözün yeniden görmesini temin eder. Denenmiştir.
Kullanılışı: Bir bardak kaynar suya, 2-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde birkaç bardak içilir.
Şifalı Bitkiler
0 Komentar untuk "Şakayık Otu Kökü, Şalba Otu"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top