Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Vişne, Keraviye Otu

Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.
KERAVİYE – CARUM CARVİ


Diğer İsimleri: Karaman Kimyonu, Frenk Kimyonu, Nemse Kimyonu, Tatlıcaot
Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Gaz çıkartıcı, safra ifrazatını artırıcı, sinirleri sakinleştirici, midevi, idrar söktürücü ve bilhassa gaz teşekkülünü önleyici olarak kullanılır, cinsi gücü artırıcıdır. Emzikli annelerde süt artışını temin eder, adet getiricidir, süt emziren anneler kimyon yediklerinde çocuğun, mide ve bağırsaklarının gaz yapmasını önlemiş olurlar.
İçerisindeki kavrakrol maddesi dolayısı ile akciğer kanserini tedavi ettiği ilmen isbat edilmiştir. Bağırsak kanserinde de kullanılmış, iyi netice alınmıştır.
Kullanılışı: Bir bardak kaynar suya, 4 gr çekilmiş keraviye konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Veya 1 bardak suya, 4-10 gr çekilmemiş keraviye konur 5 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir. Toz halinde günde birkaç defa 0.5-1 gr içilir.
15 gr keraviye bir miktar kitre ile içilirse vücuttaki yelleri giderir, gaz çıkarır nefesi düzeltir.

VİŞNE – CERASUS VULGARİS


Dahilen Kullanılışı: Vişne meyvesi susuzluğu giderir, harareti teskin eder, safrayı ve ishali keser, mideye kuvvet verir.
Vişne zamkı (püsü) yutulduğunda içteki yaraları iyi eder, öksürüğü giderir, idrarı söktürür, hafakanı ve bağırsak iltihaplarını giderir.
5 gr zamk sirke içerisinde eritilip içildiğinde aynı faydayı temin eder. Vişne zamkı (püsü) sekencebin (sirke ile yapılmış bal şerbeti) ile içilirse mesane taşlarında faydalı olur, eski öksürüğü giderir.
Vişne çekirdeğinin içi yenilirse mesane taşlarının düşürülmesine faydalı olur.
Haricen Kullanılışı: Vişne zamkı (püsü) sirke ile eritilir, konak olan başa sürülürse konağı giderir. Vişne meyvesi, suyu sıkılır, sürme gibi göze çekilirse gözün görme gücünü artırır.
Şifalı Bitkiler
0 Komentar untuk "Vişne, Keraviye Otu"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top