Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.
SÜT
Kullanıldığı Yerler: Evham, vesvese, sıkıntı, karamsarlık, gam, keder gibi psikolojik rahatsızlıklarda faydalı olur.
Süt Otu Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri Hangi Hastalıklara İyi Gelir
Halsizliği, yorgunluğu ve asabiliği giderir, nefes darlığına ve akciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.
Mide ve bağırsak ülserinde balla içilirse faydalı olur. Karaciğer ve dalak rahatsızlıklarında yağsız süt faydalıdır.
Süt şekerle tatlandırılıp içilirse içteki yanmış kanı, ahlatı çıkarır, yaralara şifa verir, şişmanlatır, ömrü uzatır.
İnek sütü kalbi ve zihni kuvvetlendirir unutkanlığı giderir.
Süt tozu kalsiyum ve diğer besi,n maddeleri ile (Riboflavin: B2) vitamini de ihtiva eder, bu sebeple 1 litre süte 1 fincan süttozu katılırsa sütün besleyici özelliği 2 misli artar.
Süt devamlı ve çokça içilirse bazı hastalıkların mikroplarının kuvvetlendirilmesine sebebiyet verir. Devamlı içildiğinde ve gıdayı ona hasretmekle 8 hastalığın vücut üzerinde belirmesine sebebiyet vermektedir. 1- Nefes darlığı, 2-Kansızlık, 3- Soğuk algınlığı, 4-Kolit, 5- Kemik ve diş çürümeleri, 6- Saman nezlesi, 7- Zatürre, 8- Veremdir. Sütün verem ve zatürre mikroplarını besleyip bu hastalıklara sebebiyet verdiği ifade edilmiştir.
Yoğurtta devamlı ve çok miktarda yenilirse aynı hastalıklara sebebiyet verdiği görülmüştür.
Kardiyak menşeli hidropisilerde idrar söktürücü olarak etkilidir.
Süt şekeri (Laktoz) müshil olarak kullanılır. 50-100 gr biraz su ile karıştırılıp içilirse bağırsakları temizler vücuda rahatlık ve ferahlık verir.
Artritte kesilmiş sütün suyu içilirse faydalı olur. Keçi sütü ile siyah incir yenilir.
Haricen: Göz ağrılarında göze süt damlatılırsa iyi gelir. Gözün görme gücünü artırır. Ayran midevidir, harareti keser, bağırsakların ufunetini giderir, midesinde asit olanlar için faydalıdır. Mikopları öldürür, yorgunluğu giderir, susuzluğu önler, bağırsak-mide hararetini giderir. Deve sütü ishal vericidir, karında toplanan suyu (siroz) çıkarır. Mide fesadını önler.
KAYMAK
Kaymak şekerle yenilirse sesi gü-zelleştirir. Balla yenilirse zatül-cemp ve zatürrede faydalıdır. Şiş-manlatıcıdır. Şeker ve bademle yenilirse öksürüğü giderir, boğaz sertliğine ve hastalıklarına iyi gelir. Mafsallarından rahatsız olanlar kaymak yemelidir. Haricen yaralara sürülürse iltihabı, temizler. Zayıf kimselerin vücudu kaymakla ovulursa şişmanlatır. Yılan sokmasında sokulan yere sürülürse faydalı olur.
TEREYAĞI
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen: 50 gr tereyağı, 50 gr şeker, 50 gr badem, 50 gr mürrüsa-fi karıştırılıp birer kaşık yenirse göğsü yumuşatır ve balgamı söktürür.
20 gr kadar inek yağı, şekerle yenirse idrar tutukluğunu açar, idrarı söktürür, kumlan eritir, öksürüğü ve sarılığı giderir, sesi açar. Bal ve bademle yenilirse çok faydalı ve besleyici olur. Zehirlere karşı en güzel panzehirdir.
Tereyağı, sinameki, bal ve kimyon macun yapılıp yenilirse her derde devadır. Allah’ın Rasulü S.A. sizlere sennutu tavsiye ederim, zira bunlar Şam’dan (ölümden başka birçok hastalığa karşı şifalıdır) buyurmuşlardır. (Sennut, bal, tereyağı, sinameki ve kimyon karışımı yapılan macun)
Haricen: Acımış yağ kına ile karıştırılıp uyuza sürülürse derhal iyileştirir. Bel ve vücudun neresinde kireçlenme varsa ve kireçlenmenin sebep olduğu ağrılarda ve kireçlenmenin sebep olabileceği, felci önlemede 1 fincan tereyağı, 1 fincan gazyağı, 1 fincan ispirto beraberce merhem haline getirilir, vücudun ağrıyan kısımları iyice ovmak sureti ile kullanılır. Birkaç gün devam edilmelidir (Gece yatarken kullanmak daha faydalıdır).
YOĞURT
Yoğurt bağırsak kokuşmalarım önler, bağırsak iltihaplarında faydalı olur. Bağırsakta zehirli atıkların birikmesini önler, oto en-toksikasyonda. Dispepside, kabızlıkta faydalıdır.
Şekerde; 1 kaşık süzme yoğurt üzerine 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı çörekotu toz halinde konulur. Yemeklerden 1-2 saat sonra yenilir. (Çörekotu hafif kavrulmalıdır).
Haricen: Çıbanları olgunlaştırıp delmek için yoğurt kullanılmamış sabunla merhem haline getirilip bağlanır.
PEYNİR
Peyniri cevizle yemek şifalıdır, safranın sebep olduğu rahatsızlıkları giderir.
Tuzsuz peynir kekik ve cevizle beraber yenirse kısa zamanda şişmanlatır.
Peynir yenildiğinde kaşıntıyı, idrar yanmasını, böbrek zafiyetini giderir cildi yumuşatır, insanın rengini güzelleştirir.
Tuzlu peynir hazım yollarını tıkar, çok yenildiğinde mesane ve böbrek yollarında taşların oluşmasına sebep olur.
Peynir yemekten sonra yenilirse, şişkinliği ve vücut gevşekliğini giderir, hazma yardımcı olur.
SÜT OTU – POLYGALA VULGARİS
Kullanıian Kısımları : Çiçekli ve yapraklı dallan, kökü
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen: İdrar artırıcı, balgam söktürücü, göğüs yumuşatıcı, süt artırıcı, terletici, kuvvet verici, soğuk algınlığı, nezlede, astımda, zatürrede, öksürük, verem ve gripte çok faydalıdır. Müzmin bronşiti giderir, mideyi kuvvetlendirir, vücuddaki tutuklukları açar, vücudda biriken zehirleri dışarı atar.
Kullanılışı: 1 bardak suya, 20 gr süt otu konur, 5 dk kaynatılır, günde 1-2 bardak içilir. 1 bardak kaynar suya, 7 adet kök konur, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bardak içilir.
Kökü toz haline getirilir, 0.30-0.50 gr kronik bronşitte kullanılır. Yüksek miktarlarda kusturucudur.
11 çeşidi vardır, bütün çeşitleri aynı maksatla kullanılır. Polygala anatolica boiss türlerine ait köklerin tıbbi süt otu kökü (radix se-necae) çeşidi yerine kullanılabilir.
Şifalı Bitkiler
0 Komentar untuk "Süt, Süt Otu"