Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Şimşek Ağacı, Şimşir Yaprağı,ÇAKŞIR OTU KÖKÜ

Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.


ŞİMŞEK AĞACI – CALYCOTOME SPİNOSA


Diğer İsimleri: Çulak Ağacı
Kullanılan Kısımları : Kökü ve kabuğu
Kullanıldığı Yerler:

Şimşir Ağacı Yaprağı Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri Nasıl Kullanılır
Dahilen Kullanılışı: Rahim akıntısını keser, idrar tutukluğunda faydalıdır, sinir gevşemelerinde etkili bir ilaçtır. Mide gazına iyi gelir, ağrıları geçirir. Kanamayı durdurur.

Mesaneyi kuvvetlendirir. Nezleye, vesveseye, sevda illetine faydalıdır.
Haricen Kullanılışı: Kök veya ağaç kabuğu kaynatılır, suyu ile yaralar yıkanırsa yaraları iyileştirir. Saçkıran olan cilt ovalandığında saç çıkarır. Gargara yapıldığında ağız ağrılarına ve diş diplerindeki iltihaplara iyi gelir.
Kökü dövülür, sarı şebboy yağı ile dişe sürüldüğünde diş ağrısını geçirir.

ÇAKŞIR OTU KÖKÜ – FERULAMEİFOLİA
Dahilen Kullanılışı: Cinsi gücü artırır, kısırlığa karşı faydalıdır.
Kullanılışı: Bitki kötü toz haline getirilir, balla macun yapılıp yenilir.

ÇAKŞIR OTU – FERULACOMMUNİS
Cinsi gücü artırıcı olarak faydalıdır.

ŞİMŞİR YAPRAĞI – BUXUS SEMPERVİRENS
Kullanılan Kısımları : Yaprakları ve kök kabuğu
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: İdrar artırıcı, safra söktürücü, ateş düşürücü, terletici, kan temizleyici, kurt düşürücü, gut ve romatizmal rahatsızlıklarda ve karaciğer hastalıklarında faydalıdır. Safra yolları hastalıklarına karşı da tavsiye edilir. Karaciğer rahatsızlıklarında hafif müshil olarak yalnız yaprakları kullanılır.
Kullanılışı: 1 bardak suya, 6-12 gr şimşir yaprağı veya kök kabuğu konur, 10-15 dk kaynatılır, her yemekten önce 1 bardak içilir. Yüksek miktarlarda içildiğinde kusma; ishal ve solunum bozukluğu ile beliren zehirlenmeler yapar.
Çiçek ve tohumu katiyyen kullanılmaz.
Haricen Kullanılışı: Bir bardak suya, 4 gram şimşir odunu yongası konulur, 20 dk kaynatılır. Saç çıkartma olarak yatmadan önce başa sürülür. Sinir ağrısında şimşir kök kabuğu kaynatılır, deniz tuzu ve yumurta akı ile karıştırılır. Sinirlerin üzerine sarılır.
Şifalı Bitkiler
0 Komentar untuk "Şimşek Ağacı, Şimşir Yaprağı,ÇAKŞIR OTU KÖKÜ"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top