Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Karaciğer Nedir, Ne işe Yarar, Görevleri ve Yapısı ?


Bedenimizi oluşturan bütün organlarımız sağlığımız açısından çok önemliyken, bazılarını apayrı tutmalıyız. Örneğin beyin, kalp ve karaciğer vücudumuzun herşeyidir desek yanılmamış oluruz sanırım. Karaciğerin neler yaptığını, görevlerini ve faydalarını saymakla bitiremeyiz. Ama biz uzmanportal.com burada merak edenler için, karaciğeri kısaca tanıtmaya çalıştık. İşte KARACİĞER’in kısaca yapısı, şekli ve görevleri;
Karaciğerin Yapısı
Karaciğer, diyaframın hemen altında, sağ tarafta, yaklaşık olarak 2 kilogram ağırlığında koyu kırmızı renkte yumuşak bir organdır. Yaşamak için gerekli olan birçok kimyasal olay burada meydana gelir.
Karaciğerin Görevleri:
  • Günde yaklaşık olarak 4 su bardağı (1 litre) safra salgılar.
  • Yağ, protein ve şeker metabolizmasını düzenler.
  • Vücudun ısısını ayarlar.
  • Vücudun ihtiyacı olan su ve vitaminleri yapar.
  • Yağ, protein, şeker ve kan yapımı için gerekli olan maddeleri depolar.
  • Kandaki şeker miktarını ayarlar.
  • Hormonların görevleri üzerinde etkili olur.
Karaciğer yukarıda belirtilen görevlerinden herhangi birini yapamaz hale gelecek olursa, çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. Bunların en önemlileri, karaciğer yetersizliği, karaciğer iltihaplanması, karaciğer sirozudur.
Karaciğer hastalıklarının ortak belirtileri:
Ensede ağrı hisseder. Çarpıntı, iştahsızlık vardır. İdrarın rengi sabahları sarı ve koyu, daha sonraki saatlerde ise, duru ve açıktır. Sık sık idrara gider. Baldır kasları ağrır. El ve ayaklarında şişlik görülür. Geceleri uyumak istemez. Görme ve işitme duyguları da zayıflar. Halsizlik hat safadadır.
Kaynak: wikipedia.org
0 Komentar untuk "Karaciğer Nedir, Ne işe Yarar, Görevleri ve Yapısı ?"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top