Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.
ZENCEFİL
HAZIM YOLLARINDA:
Bol tükrük söktürerek, nişastalı gıdaların (ekmek, börek vs.) hazmını kolaylaştırır.
Mideyi uyartarak ifrazatını artırır, hazımsızlığı, iştahsızlığı ve yemeklerden tiksinmeyi giderir.
Kusmaları önler.
GAZ SÖKTÜRÜR.
Mide ve barsaklarda çok fazla gaz söktürür.
Karnın gazla şişmesini ve gazdan ileri gelen karın ağrılarını giderir. Barsak bozukluğu ve ishalleri iyi eder.
SOĞUK ALGINLIĞINDA ETKİLİDİR :
Süt, çay, içki içerisine katarak alındığında mide ve vücudu ısıtır, bu ısıtma uzun süre devam eder, soğuk algınlığı ve kırıklığı giderir.
ZİHNİ ÇALIŞMAYI ARTIRIR :
Bütün vücudu uyartarak zihni çalışma gücünü artırır. Bu bakımdan zihnen çalışanlara ve talebelere çok faydalıdır.
CİNSEL KONUDA DA ETKİLİDİR :
Kadın ve erkekte cinsel gücü ve isteği çok artırır.
KULLANILIŞI:
Mutfakta : Toz halinde tatlılar, reçel, marmelat, pastalar üzerine ekerek veya bunları hazırlarken içersine katarak kullanılır.
Ayrıca : Tavuk ve av etlerine sosda kullanılır.
Soğuk algınlığında sıcak çay, süt veya sıcak su içerisine katarak alınır:
Günlük miktarı 1 kahve kaşığı doluşudur,
NOT: Acı olduğu için taze çocuklara pek vermemeli veya çok tatlı yiyecekler içinde vermelidir.
Şifalı Bitkiler
ZENCEFİL
HAZIM YOLLARINDA:
Bol tükrük söktürerek, nişastalı gıdaların (ekmek, börek vs.) hazmını kolaylaştırır.
Mideyi uyartarak ifrazatını artırır, hazımsızlığı, iştahsızlığı ve yemeklerden tiksinmeyi giderir.
Kusmaları önler.
GAZ SÖKTÜRÜR.
Mide ve barsaklarda çok fazla gaz söktürür.
Karnın gazla şişmesini ve gazdan ileri gelen karın ağrılarını giderir. Barsak bozukluğu ve ishalleri iyi eder.
SOĞUK ALGINLIĞINDA ETKİLİDİR :
Süt, çay, içki içerisine katarak alındığında mide ve vücudu ısıtır, bu ısıtma uzun süre devam eder, soğuk algınlığı ve kırıklığı giderir.
ZİHNİ ÇALIŞMAYI ARTIRIR :
Bütün vücudu uyartarak zihni çalışma gücünü artırır. Bu bakımdan zihnen çalışanlara ve talebelere çok faydalıdır.
CİNSEL KONUDA DA ETKİLİDİR :
Kadın ve erkekte cinsel gücü ve isteği çok artırır.
KULLANILIŞI:
Mutfakta : Toz halinde tatlılar, reçel, marmelat, pastalar üzerine ekerek veya bunları hazırlarken içersine katarak kullanılır.
Ayrıca : Tavuk ve av etlerine sosda kullanılır.
Soğuk algınlığında sıcak çay, süt veya sıcak su içerisine katarak alınır:
Günlük miktarı 1 kahve kaşığı doluşudur,
NOT: Acı olduğu için taze çocuklara pek vermemeli veya çok tatlı yiyecekler içinde vermelidir.
Şifalı Bitkiler
0 Komentar untuk "Zencefil Faydaları"