Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Yosun ve Yılan Bıçağı Otu

Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.


YILAN BIÇAĞI – DRACUNCULUS VULGARIS


Kullanılan Kısımları: Yumruları ve yaprakları-tohumu
Kullanıldığı Yerler:

Yosun, Yosunun Yararları Faydaları Kullanılışı Özellikleri Nerelerde Nasıl Kullanılır
Dahilen Kullanılışı: Basurda kökü hafif kavrulur, toz haline getirilir, balla karıştırılıp yenir. Tohumu toz haline getirilip yenir, dalları haşlanıp yenilir.
İdrar söktürücü olarak yumrular toz haline getirilir, balla karıştırılıp yenir.
2 gr kök haşlanır, azar azar içilirse nefes darlığına, nezleye, öksürüğe iyi gelir.
Haricen Kullanılışı: Taze yaprakları ve yumrusu lapa haline getirilir, basur memelerinin üzerine konulur.
Taze yumrusunun suyu çıkarılır. Buruna damlatılırsa nasır ve cilt kanserini iyileştirir. Bu su ile vücuttaki lekeler (behak-baras) yıkanırsa onları geçirir.
Yılancıkta; kökü sütle pişirilir, larekler için şifalıdır. Bebeklerin karın ağrılarını gidermek için de kullanılır.
Çiçeğinden bir miktar 1 bardak kaynar suda haşlanır, bu sudan 15 gr kadar içilirse sancılara iyi gelir. Bu su ile gargara yapılırsa, boğaz ağrılarında faydalı olur.
Haricen Kullanılışı: Bitki lapa haline getirilir, gözde çıkan şişlere ve diğer organlardaki şişliklere konulduğunda faydalı olur.
İncinmeden meydana gelen şişlere konulduğunda şişleri derhal indirir, gözde, kasıkta ve diğer organlarda çıkan şişliklerde kullanlır, meme urlarının tedavisinde faydalıdır.

YOSUN – USNEA


Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: 10-15 gr yosun, 10 gr misk otu, 1 bardak suda 10 dk kaynatılır. Bu su ile çocuklara lavman yapılırsa bağırsak kurtlarını döker. Veya şurup halinde sabahları 1 çorba kaşığı 3-4 gün içirilmelidir.
Şurubun yapılışı: 160 gr yosun 1 kilo suda 500 gr kalıncaya kadar kaynatılır. Soğumadan bu suya, 30 gr melek otu ve 30 gr sinameki konulup 12 saat bekletilir, süzüldükten sonra içerisine bir miktar şeker konur. Bu şuruptan 3-4 yaşındaki çocuklara 3-4 gün sabahları 1 çorba kaşığı içirilir. Yosun haşlanır, bu su ile saçlar yıkanırsa saçları, gargara yapılırsa dişleri kuvvetlendirir. Nehir yosunu yaralara ve gut‘a iyi gelir.
Şifalı Bitkiler
0 Komentar untuk "Yosun ve Yılan Bıçağı Otu"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top