Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Üzerlik Tohumu

Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.


ÜZERLİK TOHUMU – PEGANUM HARMALA


Diğer İsimleri: Yabani Sedef Otu

Kullanılan Kısımları: Tohumları ve kökü

Kullanıldığı Yerler:

Üzerlik Otu Bitkisi Tohumu Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri Nerelerde Kullanılır

Dahilen Kullanılışı: Tohum ve kök kurt düşürücü, adet söktürücü, uyuşturucu, terletici, yatıştırıcı, sinir sistemini uyarıcı, mide ve kulunç ağrılarını giderici. Egzama ve basurda faydalıdır.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr tohum veya ince kıyılmış kök konur, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bardak içilir.
Üzerlik tohumu, keten tohumu toz haline getirilir, balla macun yapılıp yenilirse nefes darlığından kurtarır.
Hafif kavrulmuş üzerlik tohumu toz haline getirilir, 12 gün, günde 8 gr yenilirse basura, varise, siyatiğe, nefes darlığına ve sulu egzamaya faydalı olur. Bal veya şekerle yenilmelidir. Üzerine limonata içilmelidir.
Romatizma ve siyatikte; üzerlik tohumu hafif kavrulur, toz haline getirilir, akşamları 3 gr, 1 bardak su ile içilir.
Şeker hastalığında 250 gr üzerlik tohumu, 250 gr çörekotu hafifçe kavrulur toz haline getirilir, 2 kilo saf balla macun yapılır, günde 3 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenir şekerde kesin faydalıdır. 200 gr üzerlik tohumu 5 kilo üzüm şırası ile dörtte biri kalıncaya kadar kaynatılır.
Bu sudan her gün 2 bardak içilir ve bir ay devam edilirse müzmin baş ağrısını ve sara hastalığını geçirir. (Tecrübe edilmiştir). Üzerlik otu, dereotu, beraberce kaynatılır, elde edilen mayiden içilirse göğüs ağrılarını defeder, akciğer iltihabına, astıma ve bel ağrılarına iyi gelir, kaburga sancılarını geçirir.

Haricen Kullanılışı: Alerjik hapşırmada, göz nezlesi ve nezlede. 1 bardak suya, 2 kaşık üzerlik tohumu konur. 5 dk kaynatılıp süzülür. Sabah ve akşam kuvvetlice buruna çekilir.
Üzerlik otu suyu, raziyane suyu ve bal karıştırılarak gözlere kompres yapılırsa gözün görme gücünü artırır.
Üzerlik otu yaprak ve dalları toz haline getirilir, kuyruk veya böbrek yağı ile karıştırılır. Merhem halinde kel başa sürülürse saçları yeniden çıkarır. Uyuza sürüldüğünde uyuzu tedavi eder. Bu merhem guatırda boğaza sarılmak sureti ile faydalı olur. Üzerlik otu yaprak ve dalları toz haline getirilir, balla karıştırılır, mafsalların üzerine sarılırsa mafsal ağrılarını dindirir, içerisine birazda şap ilave edilirse etkisi daha da artar, bu karışım cilde sürülürse cildi temizler çilleri yok eder.
Üzerlik yağı cinsi gücü tahrik eder, dimağı açar, felce, yüz felcine, saraya, asabi ağrılara çok iyi gelir. Masaj yapmak sureti ile kullanılır.
Şifalı Bitkiler
0 Komentar untuk "Üzerlik Tohumu"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top