Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Termiye Otu, Testere Bitkisi

Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.  


TERMİYE – LUPİNUSALBUS


Diğer İsimleri: Acı Bakla, Mısır Baklası, Kurt Baklası, Yahudi Baklası
Bitkinin Vasıfları, Özellikleri : 2 çeşittir tatlı ve acı çeşidi vardır.
Kullanıldığı Yerler:

Termiye Otu, acibakla Otu Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri
Dahilen Kullanılışı: Kuvvet verici, besleyicidir, etkili bir iştah açıcıdır, şişmanlatır, sindirimi temin eder, anne sütünü çoğaltır ve sütün besin değerini artırır, çeşitli sebeplerden meydana gelen zayıflamayı önler.
Zafiyette faydalıdır, çocuklarda kanlanma, güçlenme ve gelişmeyi temin eder, idrar söktürür ve idrar yollarını temizler. böbrek iltihabını giderir, böbrek kum ve taşlarının dökülmesinde yardımcı olur, baş ağrılarını dindirir, romatizma, lumbago ve siyatik ağrılarım keser, albümini düşürür, vücutta biriken tuzu atar, basura iyi gelir, sabah ve akşam yenirse gözü kuvvetlendirir nefes darlığında faydalıdır, meniyi artırır, şeker hastalarının zayıflamasını önler, kilo aldırır, güç kazandırır, pankreası güçlendirir, yenilen gıdalardan faydalanmayı artırır, şeker hastalığında faydalıdır.
Kuvvet verici olarak tatlı termiye tohumu kullanılmalıdır.
Kullanılışı: 1 bardak suya, 4 gr kavrulmuş termiye konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir veya tatlandırılmış termiyeden bolca yenilir.
Kaynatılmamış termiye tohumu kaynatılır, suyundan günde yarım bardak içilir.
Şeker hastalığına karşı kavrulmuş termiye toz haline getirilir, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı içilir.
Kavrulmuş termiye bal veya sirke ile kaynatılıp içilirse karaciğer ve dalağın gözenek tıkanıklarını giderir, dalak ve karaciğer sertliğine karşı faydalı olur. Kavrulmuş termiye toz haline getirilir, bal ile beraber yenilirse bağırsak kurtlarını öldürür. Sirke ile de içildiğinde aynı faydayı temin eder. 4 gr kavrulmuş termiye tozu bal ve sıcak su ile şerbet yapılıp içilirse balgamı söktürür. Kavrulmuş termiye tozu, sirke, sedef otu ve bal karışımı içilirse mide bulantısını geçirir.
YAN TESİRLERİ: Termiye tatlandırılmadan veya kavrulmadan kullanılırsa sarılık arazları ile belirlenen tehlikeli zehirlenmeler yapar
Haricen Kullanılışı: Termiye sirke veya bal ile kaynatılıp lapa haline getirilir, mafsal, romatizma ve siyatik ağrılarında sıcak sıcak bağlanırsa şifalı olur.
Termiye toz haline getirilir, lapa yapılır göbek üzerine konulursa bağırsak kurtlarını öldürür. Termiye toz haline getirilir, merhem yapılır yüze sürülürse cildi temizler, ciltteki yara izlerini, kırışık ve buruşuklukları giderir. Termiye toz haline getirilir, arpa unu ile hamur yapılır sivilce, uyuz ve alaca hastalığında hastalıklı cilde konulursa faydalı olur, çillere, habis yaralara ve kanser yaralarına karşıda faydalıdır. Aynı maksatlarla termiyenin kaynatılmış suyu da kullanılır.
Sedefte termiye toz haline getirilir, hamur yapılarak sedef hastalığı olan bölgeye lapa şeklinde konulur, kaynatılan suyundan da içilir. Termiye kabuğu bir bez içerisinde safrası olan kimsenin karnına bağlanırsa safrayı kolayca çıkarır, safra hastalığını geçirir. Guatır’da termiye tohumları sirke içinde kaynatılıp lapa halinde guatırın üzerine sarılır, şirpençede de aynı şekilde kullanılır.


TESTERE BİTKİSİ – ALOE ARBORESCENS


Mide, bağırsak, karaciğer kanserine karşı kullanılmakta ise de etkisinin kesinliğine dair bir bilgi yoktur.
Kullanılışı: Yapraklan kurutulur toz haline getirilir, balla macun yapılır günde 1 kaşık yenir.
Şifalı Bitkiler
0 Komentar untuk "Termiye Otu, Testere Bitkisi"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top