Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Tıbbi Nergiz Otu ve Taş Kesen Otu


Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.


TIBBİ NERGİZ – CALANDULA OFFİCİNALİS


Diğer İsimleri : Nergiz, Tıbbı Öküz Gözü, Aynı Safa Çiçeği
Toplama Zamanı : Temmuz, Eylül ayları çiçek açma zamanında bitkilerin tepeleri toplanır.

Kullanıldığı Yerler:


Nergiz Otu Bitkisi Çiçeği Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri
Dahilen Kullanılışı: Yaprak ve çiçekleri safra çıkartıcı, mide ve bağırsak ağrılarına karşı, iştah açıcı, sarılıkta ve mikrobik sarılıkta, spazm giderici, ishal kesici, kan temizleyici, mide ülserinde, kalın bağırsak iltihabında, ödemde, kanlı idrarda, mikrobik ve virüs hastalıklarında özellikle stafilokoklar ve streptotoklar hakkında bakterisid etkisi deneylerle isbat edilmiştir. Paratiftis ve emsali rahatsızlıklarda, mikrobik romatizmada faydalıdır.
Ağrılı aybaşı görenlerde ağrıyı kesici, idrar söktürücü olarak kullanılır. Merkezi sinir sistemini sakinleştirir, reflektör tahrikini ve atar damar tazyikini azaltır, kalp faaliyetini kuvvetlendirir, nabzı geciktirir. Mide ve rahim kanserine karşı en tesirli bitkilerden biridir. Karaciğer yetersizliği için çok faydalıdır, uyarıcıdır, yüksek tansiyonda faydalıdır.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 5 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 defa 1 kaşık içilir. Adet bozukluklarını tanzim edici olarak 1-10 nisbetinde ten türü hazırlanır, günde 2-3 defa 30 damla içilir.
Cilt hastalıklarının tedavisinde dahilen yardımcı olmak için bitkinin hulasası hazırlanıp içilmelidir.
TOHUMU:Tohumu idrar artırıcı olarak faydalıdır.
Haricen Kullanılışı: Deri hastalıklarında, egzamada, impetigo (çakmak) enzimler, saçkıran, cerahatli yaralar, ayak mantarlarını gidermek için, damar iltihaplanmasında, yara, ezik, adale paralanması, kanama, kanserimsi şişlerin iyileşmesinde kan çıbanı, pigment ve ihtiyarlık lekelerini gidermede, hatta kanserimsi deri lekelerini gidermek için bile krem halinde kullanılır.
Variste, fistülde, yanık yaraları, varis şişleri, donmuş şişlikler ve göğüs şişliklerinde, de kremi kullanılır.
Kullanılışı:
Bitki su içerisine ıslatılır bir müddet bekletilir, zeytinyağı ile karıştırılır. Cilde sürmek sureti ile kullanılır. Bu tedavinin faydası deneylerle tesbit ve tasdik edilmiştir. Siğil ve uyuzda, mantar hastalıklarında, cilt kanserinde, cilt hastalıklarında taze bitki sıkılır, elde edilen suyu ile hastalıklı cilde kompres yapılır. Bitki haşlanır suyu ile gözlere banyo yapılırsa gözün görme gücünü artırır.
Açık yaralarda, kapanmayan iltihaplı yaralarda, atkuyruğu ile aynı nisbette karıştırılır, haşlanır, suyu ile yaralar banyo yapılır.
Kullanılışı: 1 bardak suya, yarım avuç bitki konur 5-10 dk kaynatılır, bütün cilt hastalıklarında ve kaşıntılı rahatsızlıklarda, yıkama, pansuman, kompres şeklinde kullanılır.


TIBBI TAŞ KESEN OTU – LİTHOSPERMUM OFFİCİNALE


Diğer İsimleri: İnci Otu
Kullanılan Kısımları : Bitkinin gövdesi, tohumu
Dahilen Kullanılışı: Tohumları safra kesesi ve mesanedeki taşların düşürülmesinde kullanılır. Bitki idrar artırıcı olarak faydalıdır
Şifalı Bitkiler
0 Komentar untuk "Tıbbi Nergiz Otu ve Taş Kesen Otu"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top