Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Meme Küçültme Ameliyatı

Göğüs Küçültme Ameliyatı Meme Küçültme Estetiği 


Meme küçültme ameliyatları, her ne kadar estetik ameliyat olsa da estetik olmayan amaçlarla da yapılabilmektedirler. Büyük ve sarkan göğüslere sahip kadınlar, memenin aşırı ağırlığı nedeniyle sırt, boyun ağrıları ve deri tahrişinden solunum problemlerine kadar değişiklik gösteren tıbbi sorunlara maruz kalırlar. Sütyen askıları omuzlarda derin izlere yol açabilir. Çok büyük göğüsler, kadının veya genç kızın kendini aşırı utangaç ve çekingen hissetmesine yol açabilir. Büyük ve sarkık göğüslerin yol açtığı bu tür şikayetlerden göğüs küçültme ameliyatları ile kurtulmak mümkündür.
Bu prosedürde yağ, meme dokusu ve deri çıkarılır; göğüsler daha küçük, daha hafif ve daha sıkı hale gelir. Aynı işlem sırasında 'areola' denilen meme başı etrafındaki koyu renkli deri halkasının çapı da küçültülebilir. Amaç kadına daha küçük, daha güzel şekle sahip ve vücuduyla orantılı göğüsler kazandırmaktır.





Meme Küçültme Ameliyatı İçin En Uygun Adaylar
 
Göğüs küçültme ameliyatı, kozmetik bir iyileştirmeden öte fiziksel bir rahatlama amacıyla yapılır. Ameliyat için başvuran adayların çoğunun çok büyük, sarkan göğüsleriyle sorunları vardır; aktiviteleri kısıtlanmıştır ve fiziksel rahatsızlıkları oluşmuştur.
 
Olguların çoğunda meme küçültme ameliyatı, göğüs gelişimini tamamlamadan yapılmaz, ancak eğer göğüslerin büyüklüğü ciddi fiziksel rahatsızlık oluşturduysa daha erken yaşlarda da yapılabilir. Bu ameliyat için en uygun adaylar işlemi tamamıyla anlayacak olgunluğa ulaşmış ve gerçekçi beklentileri olan kişilerdir.
 
 
Ameliyat Sırasında Yapılan Prosedürler
 
İlk değerlendirmede, hastanın beklentilerini açıkça anlatması çok önemlidir. Meme muayenesi ve ölçümler yapılacak, ameliyat öncesi ile sonrasını karşılaştırabilmek için fotoğraflar çekilecektir. Cerrahınız sizinle yaşınız, memelerinizin şekli ve büyüklüğü, derinizin durumu gibi sonucu etkileyebilecek değişkenleri tartışacaktır. Meme başı ve areolanın yeni yerini de tartışmalısınız; çünkü bu yapı operasyon sırasında daha yukarıya alınacaktır ve meme gerisindeki çizgi ile aynı seviyede olmalıdır.
 
Günümüzde memenin yapısına bağlı olarak “vertikal mammoplasti” yani sadece göğsün kahverengi kısmından aşağı doğru uzanan bir insizyonla yapılan ameliyatlar tercih edilmektedir. Bu durumda sadece düz bir iz kalacaktır. Bazı durumlarda bu iz “küçük t”, ya da “j” şeklinde olabilir. Ancak bu teknikler çok iri memelerde uygulanamamaktadır.




Göğüs küçültme teknikleri çok değişiktir ve çok büyük, sarkık göğüslü hastalarda çoğu 'ters T' şeklinde 'insizyon' (kesi hattı) içerir. Bu insizyon areolayı çevreler, aşağı uzanır ve meme gerisindeki doğal hattı takip eder. Fazla olan meme dokusu, yağ dokusu ve deri çıkarılır; meme başı ve areola yeni yerine, yukarı taşınır. Sonra her iki yandaki meme dokusu areola çevresinde ve orta hatta birleştirilirken, memenin yeni hatları şekillendirilir.
 
Ameliyat genel anestezi ile hastane koşullarında bir ameliyathanede yapılır. Ameliyat yaklaşık 3-4 saat sürer. Hangi yöntem uygulanırsa uygulansın meme başı etrafında kesinlikle iz kalır. Ancak bu izler başlangıçta belirgindir, zamanla belli belirsiz hale gelebilir. Ameliyat sonrası izlerin derecesi memenin büyüklüğüne, kullanılan ameliyat yöntemine ve hastanın derisinin iz bırakma özelliğine bağlıdır.
 
Ameliyat Sonrası
 
Ameliyattan sonra ince bir pansuman veya cerrahi sütyen giydirilmiş olacaktır. İlk 1-2 gün içinde birikebilecek kan ve sıvıları dışarı almak üzere her iki meme yanlarında dren yerleştirilmiş olabilir. Bu drenler en geç 3 gün içinde alınmaktadır. Hastalar 5 günde normal hayatlarına dönebilmekte, 12 günde dikişler kaynamaktadır.
 
3-4 hafta boyunca ağır bir şey kaldırmak veya itmekten kaçınılmalıdır. Cerrahınız size normal aktivitelerinizi özetleyen detaylı bilgilendirmeyi yapacaktır. Birçok kadın sosyal aktivitelerine ve eğer çok yorucu değilse işlerine 2 hafta içinde dönebilir.
 
Ameliyat sonrası doku şişmesi nedeniyle meme başı ve meme derisinde bir miktar his kaybı gelişebilir. Bu durum genellikle 6 hafta içinde kaybolur. Bazı hastalarda bu his kaybı 1 yıl veya daha uzun sürebilir; nadiren de kalıcı olabilir. Göğüs küçültme ameliyatı esnasında yapılan kesiler sonucunda dikiş hatlarında kaçınılmaz olarak izler oluşacaktır. Bu izler ilk aylarda daha belirgin ve kırmızımsı renkte olmakla birlikte aylar içinde yumuşayacak renkleri beyazlaşacak ve daha az görünür hale gelecektir.
 
Tüm plastik cerrahi prosedürleri içinde, meme küçültme ameliyatları en hızlı fiziksel görünümde değişiklik ile sonuçlanandır. Büyük göğüslerin yarattığı fiziksel rahatsızlıktan kurtulacaksınız; vücudunuz daha orantılı hale gelecek ve giysileriniz size daha iyi uyacaktır. Sizi tanıyanlar belirgin bir şekilde kilo verdiğinizi bile düşünebilir.
 
MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR
 
Ameliyat sonrası ne şekilde gelişir?
Ameliyat sonrası genellikle rahat geçer. Ağrı minimaldir. Kol hareketlerinde kısıtlılık olabilir.Göğüsler üzerine sütyene benzer sargı uygulanır veya bazı cerrahlar ameliyat sonrası hemen sütyen giydirir. Genellikle her iki memeye dren adı verilen borular yerleştirilir ve 24-72 saat içinde çıkarılır. Meme başı üzerine ayrı pansuman konur. Pansuman 2 gün sonra açılarak yara kontrol edilir. 7 gün sonra sargılar açılır. Dikişler 10-12 gün sonra iyileşir, dikiş almaya gerek olmaz. Hastanede 1gün kalınır. Erken dönemde şişlik olabilir, meme başında hissizlik ve deri üzerinde morumsu renk değişimi görülür bunlar kısa sürede kendiliğinden kaybolur.
 
Meme küçültme ameliyatından sonra hasta bebeğine süt verebilir mi?
Meme küçültme ameliyatı olan bazı kadınlar çocuklarını emzirebilmektedir. Ancak genellikle bunu önceden tayini zor bir durum olabilir. Ayrıca seçilecek ameliyat tekniğininde süt verme konusunda etkisini de hekim hastaya ameliyat öncesi anlatabilir.
 
Ameliyatın riskleri nelerdir?
Ameliyat sonrası erken dönem riskleri (kanama, enfeksiyon, hematom,ağrı, yağ nekrozu vs) tecrübeli bir plastik cerrahın elinde iyi hastane koşullarında oluşması çok nadir komplikasyonlardır. Geç dönem riskleri asimetri, kötü yara izleri, emzirme problemleri sayılabilir. Hastanın hekimle ameliyat sonrası iyi takibiyle bu problemler azaltılabilir veya düzeltme olanağı verebilir.



http://www.miaplastestetik.com
0 Komentar untuk "Meme Küçültme Ameliyatı"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top