Sağlık Hakkında Aradığınız Herşey

reklam

loading...

Kadınlar, erkeklerden daha şanslı


Kadınların erkeklere göre daha az kalp krizi geçiriyor. Bunun nedeni isekadınlık hormonu olan östrojen...


Londra Üniversitesi'den araştırmacılar, östrojenin kan hücrelerinin damar duvarlarına yapışarak damar tıkanıklıkları meydana getirmesini önlemeye yardımcı olduğunu belirledi.       
Araştırmacılar, bunun östrojenin azaldığı menopozdan sonrakadınlarda kalp krizi geçirme riskinin neden arttığına da açıklama getirebileceğini belirtti.       
Yapılan araştırmalar 50'en önce çok az sayıda kadın kalp krizi geçirdiği halde bu riskin menopozdan sonra birdenbire arttığını gösteriyor.        
Araştırmanın başkanı, William Harvey AraştırmaEnstitüsü'nden Dr. Suchita Nadkarni, ''Östrojen seviyesiyle alyuvarların hareketleri arasında açık bir ilişki bulunduğunu ortaya çıkardık'' dedi.        
Nadkarni, ''Vücudun kalp hastalığıyla doğal olarak nasıl savaştığını anlamak yeni tedavilerin geliştirilmesinde hayati öneme sahip'' diye konuştu.       
Araştırma, ''Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology'' dergisinde yayınlandı.
http://www.posta.com.tr
0 Komentar untuk "Kadınlar, erkeklerden daha şanslı"

reklam1

loading...

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
saglikve.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin
Back To Top